Cupping (glascup techniek) massage bij Metta-Phore in Vaals

Cupping (glascup techniek) massage

CuppingTherapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. Vooral de traditionele Chinese geneeskunst maakten en maken nog steeds gebruik van deze behandelmethode in combinatie met kruiden en acupunctuur.

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft. Maar niet alleen in China werd cupping gebruikt. Van Afrika tot India en zelfs in onze westerse landen werden materialen gevonden waarmee cupping plaats vondt.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan 'losgetrokken' worden daar waar masseren moeilijk is.

Doordat er een negatieve drukontstaat in de glascups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:
-kou en opkomende verkoudheid
-spier- en gewrichtsklachten
-hoofdpijn/migraine
-rug-, nek en schouderpijn

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselslakken opgeheven. Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Opgelet: Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt. Dit zijn kleine bloedingen onder de huid.(petechien) Ook kan er de volgende dag spierpijn te voelen zijn. Dit zijn allemaal normale dingen. De volgende behandeling kan pas weer plaatsvinden als alle verkleuringen weg zijn.