Nuad Thai voetmassage bij Metta-Phore in Vaals

Nuad Thai voetmassage

Deze massage wordt in Thailand als traditioneel medicijn gebruikt. De massagetechnieken zijn over meerdere decennia ontwikkelt en je kunt er duidelijk Indische en Chinese invloeden in herkennen. Het gebruik van de houten massagestick komt uit Taiwan en de vele vormen van reflexzone-therapie uit onder andere India en Egypte.

Bij de Thaise voetmassage worden zowel de energiebanen als ook de reflexzones behandelt. Door stagnaties in de energiebanen kan een ziekte ontstaan in het menselijk lichaam. Deze stagnaties herkent men door pijn, zwellingen of ophopingen in de voet.

De Thaise voetmassage is geen zachte massage, maar een verfrissende en revitaliserende massage die ontspannend werkt. De massage bestaat uit een veelvoud van technieken. Men werkt langs de zogenaamde “Sen” banen. Bij de massage wordt met de handen gewerkt en gebruik gemaakt van een houten massagestick en een speciale wikkeltechniek.

Aanbevolen wordt om tijdens de massage ruimzittende kleding te dragen aangezien er gemasseerd wordt vanaf de voet tot op kniehoogte.