Oorkaars behandeling bij Metta-Phore in Vaals

Oorkaars behandeling

De oorkaarsbehandeling is een oeroude warmteremedie die in alle oude culturen bekend was. Het is een handgemaakte, holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, warmte uitstraalt en een aangenaam en rustgevend geruis in het oorkanaal doet galmen. Vandaar haar uiterst relaxerende werking.

Onderaan in de kaars is een filter aangebracht die de verbrande resten of was opvangt. In de oorkaars ontstaat er een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect en zorgt voor een min of meer zuigende werking. De kaars gebruikt de lucht in het oorkanaal, waardoor er een vacuüm ontstaat zodat er oorsmeer wordt uitgezogen. De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies en verhoogt de doorbloeding van de gehoorgang en stimuleert plaatselijke zenuwuiteinden of zenuwpunten.

De oorkaars wordt traditioneel gebruikt voor zuivering en harmonisering van het organisme. Het is een pijnloze behandeling die zorgt voor een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een goed gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone. Het zachte, warme geruis van de oorkaars zorgt voor een sterk relaxende werking. Voor de behandeling wordt het oor en het gebied rond het oor gemasseerd. Oorkaarsen helpen bij talrijke ongemakken en klachten zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, oorpijn, oorsuizingen, oortintelingen, neusontsteking, sinusitis, keelontsteking, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, lichte vorm van migraine, ontstoken amandelen, nervositeit en stress zoalsovermatige prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd, enz. (Mag niet gebruikt worden bij een geperforeerd trommelvlies, acute oorontsteking, epilepsie, cysten of tumor in het oor, oordrains of bij recente chirurgische ingrepen in het oor.)