Skip to main content

IS JE LICHAAM IN BALANS?

Tegenwoordig eten veel mensen fast food, bewerkt voedsel of te veel zoetigheid. Ook bewegen we veel te weinig. Hierdoor lopen steeds meer jonge mensen een groter risico om ziek te worden. 

Veel mensen, jong en oud voelen zich vaak moe, energieloos en niet meer helder in hun denken en doen. Ze ervaren in hun dagelijks leven klachten cq vage klachten. Hoe kun je nu weer de rust en een betere gezondheid vinden? En niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd, kortom hoe krijg je alles weer in balans?

Veel gezondheidsproblemen maar zeker ook vage klachten worden veroorzaakt door een verstoorde vetzuurbalans. Vet heeft een negatieve associatie want bijna iedereen denkt dat vet ongezond is en dat je van vet dik wordt. Maar in werkelijkheid hebben we wel vetten nodig maar dan wel goede vetten. Dik worden we namelijk van teveel koolhydraten en suikers in combinatie met teveel stress en te weinig beweging. Er zijn vetzuren die essentieel voor je lichaam zijn en die een grote rol spelen bij de vorming en behoud van gezonde celmembranen wat belangrijk is voor het goed functioneren van onze hersenen en ons zenuwstelsel.

Omega 3 en Omega 6 zijn twee verschillende types vetzuren. Ons lichaam kan deze niet zelf aanmaken zodat we ze uit voeding moeten halen.  Een paar goede bronnen voor omega 3 is in vette vis, noten, zaden te vinden en Omega 6 zit vooral in diverse oliën. Omega 6 zit vaak in oliën die weer in kant en klare producten als chips, koekjes, crackers, brood en snacks gebruikt worden.  

Een verstoorde vetzuurbalans kan één van de oorzaken zijn van klachten als vermoeidheid, burnout, ontstekingen, verminderde concentratie, moeite met afvallen, gewrichtsklachten etc. Vele vrouwen lijden ook onder hormoonklachten. Hormonen en essentiële vetzuren zijn niet los te koppelen van elkaar.  En daarom zullen deze klachten fors afnemen bij een juiste balans in de vetzuren.

HOE KOM JE WEER IN BALANS?

97% van de mensen krijgen te veel Omega 6 en te weinig Omega 3 binnen, wat leidt tot een verstoorde vetzuurbalans en dit kan resulteren in meer (laaggradige) ontstekingen in het lichaam dat tot allerlei klachten leidt. Een goede balans in omega 6 tot omega 3 is 3:1. Helaas is tegenwoordig het Europese gemiddelde 15:1 en 25:1 of zelfs hoger, omdat we veel meer bewerkte producten eten en te weinig voedingsmiddelen met Omega3. 

Hoor jij bij de mensen die veel bewuster worden of al bewust zijn en weten hoe belangrijk het is om gezond te leven? Er is nu een eenvoudige manier om erachter te komen hoe jouw waardes zijn want alleen meten is weten! 

Wil je ook je balans laten testen en willen zorgen dat je terug komt in balans? 

Maak dan snel een afspraak op 06-57592917 of schrijf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een informatief gesprek van een half uur kost € 25,00.